They Took My Children Away From Me - Mi-au Luat Copiii

With No Legal Reasons - Fara Motive Legale

Help Us For A Fair Trial - Ajutati-ne Pentru Un Proces Cinstit

Legally Kidnapped By.... Rapiti In Mod Legal De....

Enemies Of Humankind - Dusmanii Omenirii

SEFTON CHILD PROTECTION LIVERPOOL

NIMENI NU NE AUDE TIPETELE

Intemnitati De Cei Care Ar Trebui Sa Ajute.

DE CE?

Mi-au Furat Toti Copiii - They Have Stolen All My Children

http://www.diasporaro.com/cosmarul-unei-mame-romance-uk-mi-au-furat-toti-copiii/

La doar 16 ani a ajuns în Anglia cu un copil în brațe și căsătorită cu un englez care îi putea fi tată. La 19 ani avea trei copii. Șapte ani mai târziu, o judecătoare britanică decide că Andreia Sutton Bărdeanu nu este o mamă bună și toți copiii îi sunt luați: dați în plasament în familii engleze sau crescuți la orfelinate. S-a întâmplat asta în anul 2009. De atunci, Andreia se zbate să-și recupereze copiii. A fost umilită, amenințată, a fost chiar și arestată doar pentru că voia să-și vadă propriii copii. Mai mult decât atât, autoritățile i-au impus să nu facă public, să nu vorbească cu presa despre cazul ei. În caz contrar, nu-și va vedea copiii niciodată.

După șapte ani, Andreia a decis că singura ei speranță este ca lumea să afle coșmarul pe care îl trăiește, acordând un INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE pentru Diaspora Românească: „Am respectat tot ceea ce mi s-a cerut, în speranța că îmi vor fi înapoiați copiii. Am tăcut, am îndurat, am plâns fără să mă audă nimeni. Am plătit cursuri de consiliere psihologică. Am făcut toate demersurile legale să demonstrez că sunt o mamă bună și copiii mei merită să fie crescuți de mine! Mi-am dat seama că nu am nicio șansă. S-a ajuns până acolo încât la ultima întrevedere cu copiii mei mi s-a interzis să vorbesc limba română cu ei! Unde, în această lume, li se interzice copiilor să vorbească limba maternă cu mama lor?”

Andreia Sutton Bărdeanu, susținându-și cauza la protestul pentru returnarea copiilor Bodnariu de sâmbătă, 16 aprilie, din Londra (vedeti pozele cu acest articol).

Speranțele Andreiei au renăscut de câteva luni, de când se vorbește în presă și în spațiul virtual despre cazul Bodnariu. De fapt, asta a făcut-o să încalce regula impusă de judecătorii englezi. „Am văzut că nu sunt singura mamă căreia îi sunt luați copiii fără un motiv plauzibil. De obicei, se ajunge la această măsură extremă în cazul în care autoritățile constată că le-ar fi mai bine copiilor în altă familie decât cea naturală. Sunt perfect de acord cu această judecată. Poate sunt mame care nu-și pot crește copiii pentru binele lor. Dar eu am demonstrat că sunt o mamă bună. Problema mea? Am devenit mamă la vârsta de 16 ani. Tatăl copiilor mei este cu 34 de ani mai în vârstă ca mine. Dar cu ce sunt eu vinovată? Eram minoră atunci când părinții mei au decis și și-au dat acordul să mă căsătoresc cu el. Cu toate acestea, mi-am crescut copiii cum am putut mai bine, având doar lecția mamei mele care m-a crescut pe mine. Am ajuns în această țară străină în care nu cunoșteam pe nimeni. Nu știu a cui a fost greșeala: a părinților mei, a mea sau a celui care m-a corupt și i-a păcălit pe părinții mei. Nu cred, însă, că pentru asta trebuie să plătească trei copii, condamnați să trăiască fără mamă”, și-a început Andreia povestea.

Englezul bun cu ajutoare

După ’89, România a fost invadată de asociații caritabile și de indivizi veniți să salveze copiii români de sărăcie. Printre mulți bine-intenționați, s-au strecurat și indivizi care au profitat de statutul de „oameni de bine” și au abuzat legal de copiii români. În 1999, cetățeanul britanic Robert Sutton venea în România cu ajutoare. Așa l-a cunoscut Andreia, care avea pe atunci doar 14 ani!

„Englezul locuia într-un apartament în care mama mea era angajată să facă curățenie. Pentru că mama nu știa engleză deloc, m-a chemat să o ajut să se înțeleagă cu aceasta. Mie îmi plăcea limba engleză, învățam bine la școală și, de aceea, mama m-a chemat să o ajut să se înțeleagă cu englezul. Așa l-am cunoscut prima dată. Ulterior, am devenit un fel de translator al acestuia, însoțindu-l peste tot pe unde mergea. Mă copleșea cu daruri și atenții frumoase, pe mine și pe părinții mei. Așa ne-a convins pe toți că este un om bun care își dedică viața pentru ajutorarea celor săraci. După un an, când m-a cerut în căsătorie, am fost șocată. Îl vedeam cel mult ca pe un tată, dacă nu chiar bunic: avea 50 de ani! Părinții mei au acceptat gândindu-se că, în ciuda diferenței de vârstă, englezul va avea grijă de mine și voi avea o viață frumoasă în Anglia”, ne povestește Andreia despre momentul în care a sărit de la statutul de copil la cel de soție a unui englez cu inimă mare.

Visul european

Andreia avea doar 16 ani când a ajuns prima dată în Anglia, cu un copil în brațe, la braț cu soțul ei englez Robert Sutton. Pe atunci credea că este începutul unui vis frumos, devenit realitate. „Se purta foarte frumos cu mine, ajunsesem într-o altă lume. Totul era diferit, mă gândeam mereu ce noroc am avut. Primii ani am locuit în Manchester, acolo unde locuia și mama soțului meu. Singura problemă era că presa engleză începuse să scrie despre noi, în special despre el din cauza diferenței de vârstă. Apoi am născut pe ceilalți doi copii, în 2003 și 2004. Nu am avut probleme cu comportamentul lui de soț sau tată, doar că părea mereu preocupat de fapte caritabile și mergeam des în România. Pentru mine era bine că îmi vedeam familia și locurile natale. Fostul meu soț, se pare, avea alte scopuri și preocupări!”, ne-a declarat Andreia.

Englezul „caritabil” mai salvează o fată din România

În 2003, Robert o convinge pe Andreia că ar fi o idee bună să aducă din România o fată care să o ajute cu copiii și la treburile gospodărești.

„Fata provenea dintr-o familie necăjită din județul Alba. O cheamă Nicoleta și avea 17 ani. N-aș putea să o învinovățesc. Ca și mine, a fost coruptă de acest monstru care poza în bun creștin, iubitor de fapte bune. În scurt timp a ajuns amanta soțului meu și când am aflat asta, am cerut să ne despărțim. Soțul meu și-a cerut iertare și a urmat apoi o perioadă tulbure. Pe atunci aveam 19 ani și eram total dependentă de el. Apoi am aflat că Nicoleta a rămas însărcinată cu soțul meu și, de atunci, nimic nu a mai mers, nimic nu a mai putut fi reparat”, povestește Andreia.

Acuzații de abuz sexual

În timp ce Robert jongla cu fetele aduse din România, fiica lui mai mare, din prima căsătorie (cu o englezoaică), face o plângere la un tribunal de familie în care îl acuză pe tatăl ei că ar fi abuzat-o sexual pe când avea între 7 și 13 ani. După 30 de ani, Donna spune că a motivat-o să facă această plângere faptul că tatăl ei are acum alți copii și este posibil ca acesta să încerce un nou abuz asupra lor. Atât polițiștii, cât și inspectorii de la serviciile sociale au investigat acest caz. Totuși, nu s-au găsit dovezi care să confirme acuzațiile făcute de Donna.

Viața merge mai departe

După toate aceste evenimente, Andreia divorțează de Robert. Englezul se consolează rapid și se căsătorește cu a doua fată adusă din România, Nicoleta.

„M-am mutat în altă regiune, încercând să-mi cresc copiii cum pot mai bine. Faptul că eram o mamă tânără, româncă, fără soț sau partener a atras atenția asupra noastră. Într-o zi, m-am trezit cu inspectorii de la serviciile sociale la ușă în urma plângerii făcute de o vecină. Aceasta a raportat că mi-a văzut copiii în timp ce se jucau cu cuțitele în grădină. De fapt, David, băiatul mai mare, mi-a spus că se juca și tăia iarba cu un cuțit. Copiii nu erau singuri, eu fiind în casă ocupată cu împachetatul unor lucruri. Nu au avut cum să mă acuze, dar din momentul în care am intrat în vizorul lor, totul s-a destrămat. Au făcut mai multe raporturi trunchiate despre mine și copiii mei și despre abilitatea mea ca părinte. Au descoperit acuzațiile aduse asupra tatălui lor de Donna și au aplicat să pună copiii pe lista de Child Protection din cauza riscului de «abuz sexual».”

Din nou, la tribunal

Scurt moment de reîntregire a familiei (vedeti pozele cu acest articol)

Cazul lui Robert Sutton este preluat de un alt tribunal din altă regiune și se reia vechiul dosar cu acuzațiile de abuz sexual aduse asupra sa de Donna, fata cea mai mare a acestuia. „Am fost chemată din nou în fața judecătorilor pentru a da declarații în legătură cu fostul meu soț. Acest caz îl privea strict pe el, dar s-a luat măsura preventivă să-mi fie luați copiii. Îmi amintesc exact cum a motivat atunci judecătorul această măsură: «Nu îți iau copiii pentru că ești o mamă rea sau nu îi iubești, dar pentru că în această perioadă trebuie să vii la tribunal pentru declarații și nu ai timp de ei, îi vom ține noi o scurtă perioadă!» Cu toate acestea, de atunci copiii mei nu au mai fost «ai mei». La finalul cercetărilor, Robert a fost găsit vinovat de abuz sexual asupra fiicei sale Donna. S-a luat în considerație și faptul că acesta se căsătorise cu mine și cu Nicoleta și înclinația lui pentru fetele tinere. Tribunalul a decis că acesta nu mai are voie să mă contacteze pe mine sau copiii mei”, a declarat Andreia.

Lupta pentru copii

Andreia Sutton Bărdeanu și Alex se zbat pentru ca toți să trăiască împreună și să vorbească limba română fără teama că ar putea fi sancționați

După ce s-a lămurit toată situația cu soțul pervers, Andreia a încercat să-și recapete copiii, dar fără niciun succes.

„Acești oameni profesioniști au spus cu gura lor că fostul meu soț este periculos, mincinos și manipulator, dar nu au ținut cont de faptul că și eu am fost victima lui. Mi-am plătit personal orele de consiliere psihologică. Consiliera mea a scris un raport pozitiv despre progresul meu și abilitatea de a-mi proteja copiii. Și acest raport, ca multe altele, a fost ignorat de tribunal atunci când am cerut să-mi fie redați copiii mei. Am făcut tot ce mi-au cerut pentru a demonstra că sunt o mamă bună și responsabilă.

Andreia Sutton Bardeanu si noul sot, Alex, alaturi de Naomi si Victoria (vedeti pozele cu acest articol)

Între timp, m-am recăsătorit cu un tânăr de vârsta mea care mă iubește și mă înțelege. Mi-a fost mereu alături în lupta de recăpătare a copiilor. Și eu și soțul meu, Alex, am demonstrat că avem toate posibilitățile de a crește acești copii. De fiecare dată ne-am lovit de un refuz din partea autorităților, autorități care au considerat că e mai bine ca proprii mei copii să fie crescuți de niște străini!”, ne-a declarat Andreia cu lacrimi în ochi.

Șapte ani, fără mamă!

Copiii familiei Sutton intr-un moment fericit (vedeti pozele cu acest articol)

Când au fost preluați de autorități, David avea opt ani, Naomi, șase ani, și Victoria, cinci ani.

Fetele au fost plasate la o familie de englezi. Băiatul a fost dus la o casă de copii unde a suferit abuzuri fizice și emoționale din partea colegilor mai mari. „Legea spune că nu avea ce căuta băiatul meu acolo la o vârstă așa de mică. A fost hărțuit și i-a fost influențat negativ comportamentul. Poliția spune, însă, că nu sunt dovezi. Abia de curând a fost mutat și dat în grija unui om care chiar are grijă de el. Vreau să vă spun că am tot respectul pentru acest om care îmi ajută copilul. Spre deosebire de mulți alții întâlniți aici, este un om adevărat”, ne-a declarat Andreia.

Mesaje primite de la Naomi si Victoria (vedeti pozele cu acest articol).

În prezent, David are 15, și fetele, 13 și 12 ani. Au trecut șapte ani de când trăiesc separați de mama lor și se reunesc cel mult o dată pe an. Dacă îi întrebi, ți-ar răspunde dintr-o suflare că ar prefera să fie împreună cu mama lor. Stau mărturie mesajele tulburătoare trimise către mama lor. Dar autoritățile consideră că acest atașament față de mama naturală le dăunează emoțional. De fapt, conform declarațiilor Andreiei, și limba română le este dăunătoare.

Naomi, David și Victoria se laudă cu premiile câștigate la școală (vedeti pozele cu acest articol).

„Am ajuns să mă deghizez ca un infractor și să mă furișez încercând să-mi văd copiii măcar și pentru o clipă pe stradă. Sunt copiii mei, am purtat acești copii în pântecul meu, am trecut prin dureri, nopți nedormite, pentru ca acum să nu mai am voie nici măcar să-i văd. Mă întreb, toți acești oameni care au luat aceste decizii crude, au o mamă? Știu ce înseamnă durerea unei mame lăsată fără copiii ei, pe care îi iubește mai mult ca pe orice pe lumea asta? Copiilor mei le-a fost furată copilăria. Nu este nici corect, nici uman ceea ce se întâmplă. Respect legile acestei țări în care am ajuns să trăiesc, dar nu voi înțelege niciodată ce lege este aceea în care smulgi copiii din brațele mamei sub pretextul că așa este mai bine pentru ei!”

Andreia Sutton Bradeanu, 31 de ani

–––––––––––––

Autor articol: Gelu Irimia Foto : Arhiva personală a Andreiei Sutton Bradeanu

COPYRIGHT. Informaţiile publicate de "Diaspora Românească" (marcă înregistrată) în cadrul acestui articol sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Permitem doar copierea a maximum 500 de caractere (nu cuvinte) din text cu adăugarea unui link vizibil către această pagină. Altfel, copierea parţială (mai mult de 500 de caractere) sau totală, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice exploatare a conţinutului este interzisă în lipsa unui acord scris din partea "Diaspora Românească".

Back To List

Comments (4)

29 Dec, 2017 at 4:01am

Antibiotics On Line Priority Delivery accutane online australia [url=http://costofcial.com]online pharmacy[/url] Chewable Kamagra Cialis 20mg Original Kamagra Para Ellas Astuces Pour Durer Plus Longtemps cialis Tadalafil 20 Prescription Drugs http://costofcial.com - cialis price Alli Weight Loss Pills For Sale Buy Prednisone Without No Prescription

29 Dec, 2017 at 4:01am

Antibiotics On Line Priority Delivery accutane online australia [url=http://costofcial.com]online pharmacy[/url] Chewable Kamagra Cialis 20mg Original Kamagra Para Ellas Astuces Pour Durer Plus Longtemps cialis Tadalafil 20 Prescription Drugs http://costofcial.com - cialis price Alli Weight Loss Pills For Sale Buy Prednisone Without No Prescription

29 Dec, 2017 at 4:01am

Antibiotics On Line Priority Delivery accutane online australia [url=http://costofcial.com]online pharmacy[/url] Chewable Kamagra Cialis 20mg Original Kamagra Para Ellas Astuces Pour Durer Plus Longtemps cialis Tadalafil 20 Prescription Drugs http://costofcial.com - cialis price Alli Weight Loss Pills For Sale Buy Prednisone Without No Prescription

29 Dec, 2017 at 4:02am

Antibiotics On Line Priority Delivery accutane online australia [url=http://costofcial.com]online pharmacy[/url] Chewable Kamagra Cialis 20mg Original Kamagra Para Ellas Astuces Pour Durer Plus Longtemps cialis Tadalafil 20 Prescription Drugs http://costofcial.com - cialis price Alli Weight Loss Pills For Sale Buy Prednisone Without No Prescription

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.